Takaful/insuran untuk cover dan melindungi pinjaman loan kereta

Ramai orang bertanyakan kepada saya tentang wujudkah produk insuran/takaful yang melindungi loan kereta. Wujudnya permintaan kepada perlindungan ini kerana terlalu banyak kes kereta ditarik oleh bank apabila ketua keluarga yang mencari nafkah dan membayar loan kereta meninggal dunia ataupun hilang upaya kekal.

Anda boleh menggunakan pelan hibah Takaful samada produk stand alone (tiada cash value) atau produk investment link yang ada cash value.

Sebaiknya janganlah hanya melindungi loan kereta anda sahaja. Keluarga anda juga perlu dilindungi. 

Contohnya: Jika jumlah loan/pinjaman kereta bernilai RM 150,000. Sertailah hibah takaful yang bernilai RM 500,000 sekurang kurangnya. Jika berlaku kematian/hilang upaya kekal RM 150,000 boleh digunakan untuk melangsaikan loan/pinjaman kereta dan bakinya boleh digunakan untuk melangsaikan pinjaman lain dan digunakan oleh keluarga yang ditinggalkan untuk meneruskan kehidupan.

Jangan biarkan harta pusaka yang ditingalkan dibekukan dan biarlah keluar mempunyai tunai pantas untuk menyelesaikan urusan harta pusaka.

Orang yang lebih bijak akan menggunakan pelan hibah takaful bukan sahaja untuk melindungi loan/pinjaman kereta tapi mereka menggunakan kaedah yang sama untuk melindungi pendapatan , hutang lain dan keluarga.

Berminat untuk tahu dengan lebih lanjut

Whatapps 0165426515

Takaful/insuran untuk cover dan melindungi pinjaman loan kereta

Leave a Reply

%d bloggers like this: