Cara menguruskan claim kemalangan kenderaan dengan betul

Apabila anda terlibat dengan kemalangan , perkara yang anda perlu buat anda laporan polis. Tanpa laporan polis adalah mustahil untuk pihak workshop melakukan claim dari pihak syarikat insuran.

Apabila anda menghubungi pihak towing sila pastikan anda hanya menghubungi nombor auto-assit yang dipamerkan di laman web atau roadtax sticker syarikat insuran. syarikat towing yang dihantar oleh pihak syarikat insuran adalah syarikat towing yang akan menghantar kenderaan anda kepada workshop panel berdaftar dengan syarikat insuran terbabit. Kegagalan menghantar kenderaan anda

kepada panel workshop yang sah akan mengakibat urusan claim mengambil masa yang sangat lama dan mungkin terbantut sama sekali. Apabila kenderaan anda dihantar ke panel workshop segala urusan claim akan dilakukan oleh pihak workshop melalui sistem yang disediakan oleh pihak insuran. Proses claim untuk kemalangan kebiasannya mengambil masa 7-14 hari bekerja.

 

Whatapps Dapatkan Sebut Harga Takaful Kenderaan dan Cukai jalan Murah dan Pantas daripada kami

http://wassap.my/0183648683/insuranskereta

Penghantaran ke pintu rumah dalam masa 24 jam dikawasan sekitar Kuala Lumpur dan Selangor

 

 

Cara menguruskan claim kemalangan kenderaan dengan betul

2 thoughts on “Cara menguruskan claim kemalangan kenderaan dengan betul

  • June 15, 2016 at 2:47 pm
    Permalink

    Terima kasih kerana share info ni.
    baru2 ni saya kemalangan (van langgar belakang kereta saya) dan saya terus membuat repot polis tetapi pihak yang terlibat tu tak buat repot polis sampai sekarang kerana memandu tanpa lesen..adakah saya layak untuk claim insuran tanpa jejaskan NCD saya?..

    Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: