Beli kereta baru umpama masuk dalam penjara

prison_shutterstock_72020650

Saya selalu terfikir perkara ini apa bezanya masuk penjara dengan beli kereta baru. Hukumannya berbeza beza . Berapa lama nak masuk penjara 5 tahun,7 tahun,atau 9 tahun bergantung kepada anda. Sila tick diborang ketika nak beli kereta baru.

Apabila anda tandatangan perjanjian pinjaman maka bermula hari anda dipenjara.Seperti mana semua sedia maklum nilai kereta jatuh pada hari pertama keluar daripada showroom.

Penjara yang saya maksudnya anda terperangkap dengan hutang kereta selama bertahun tahun dan duit yang sepatutnya boleh menjana dividen kepada anda masuk ke kocek pengeluar kereta dan bank. Lebih malang lagi anda membayar hutang padar kadar kerugian disebabkan kejatuhan harga kereta.Kereta berumur 5 tahun tetapi anda masih perlu membayar bayaran bulanan seperti harga kereta baru.

Apabila anda fedup dengan kerja anda , dengan boss anda dan ingin berniaga sendiri barulah anda sedari yang anda tidak boleh berbuat apa apa.Anda terpaksa bertahan dengan pekerjaan anda kerana anda berada didalam penjara.

Anda hanya boleh berhenti apabila tamat tempoh hukuman . Fikirkanlah sebelum membeli kereta baru. Orang puji mungkin sebulan nak menahan siksa bertahun tahun adalah anda.

 

Need free quotation for Takaful and Roadtax  fast

whatsapp us now

click on the link below to whatsapp

   https://api.whatsapp.com/send?phone=60169888472

Beli kereta baru umpama masuk dalam penjara

Leave a Reply

%d bloggers like this: