5 Faktor penting perlu diambil kira ketika memperbaharui insuran/ takaful / roadtax kenderaan anda

Market Value 

 Sebelum bersetuju membayar premium pastikan yang market value kenderaan anda selari dengan value yang dipersetujui oleh pihak syarikat Insurans atau Takaful. Meletakkan market value yang rendah akan merendahkah premium anda akan tetapi kenderaan anda akan diklasifikasikan sebagai underinsured. Jika kenderaan anda underinsured syarikat insuran atau Takaful hanya akan membayar sebahagian kecil dari pampasan jika kenderaan anda terlibat dalam kemalangan.

Towing / breakdown assistance

Pastikan syarikat Insuran/Takaful memberi khidmat towing dan breakdown assistance secara percuma. Jika perkhidmatan ini tidak disediakan , anda perlu membayar khidmat towing dan breakdown assistance ini dengan duit anda sendiri jika kenderaan anda terlibat dengan kemalangan ataupun tersadai ditepi jalan akibat kerosakan.

Hibah/Mudharabah

Tanya kepada agent anda jika syarikat insurans/Takaful memberikan pulangan wang kembali dalam bentuk hibah atau mudharabah jika kenderaan anda tidak terlibat didalam kemalangan.

Windscreen 

Jika kereta anda masih baru amat digalakkan anda mengambil perlindungan tambahan windscreen mengikut nilai windscreen kenderaan anda.

Panel workshop 

Pastikan syarikat insurans/takaful mempunyai panel workshop yang meluas diseluruh negara , termasuk dikawasan luar band

Whatapps Dapatkan Sebut Harga Takaful Kenderaan dan Cukai jalan Murah dan Pantas daripada kami

http://wassap.my/0183648683/insuranskereta

Penghantaran ke pintu rumah dalam masa 24 jam dikawasan sekitar Kuala Lumpur dan Selangor

5 Faktor penting perlu diambil kira ketika memperbaharui insuran/ takaful / roadtax kenderaan anda

Leave a Reply

%d bloggers like this: