3 perniagaan tanpa memerlukan modal yang besar

flyersroadtax

Perniagaan insurans / Takaful kenderaan

Memandangkan semua orang yang mempunyai kenderaan memerlukan insurans. Ini bermaksud anda sudah mempunyai pelanggan disekeliling anda. Kawan kawan , keluarga dan kenalan. Anda hanya perlukan kenalkan diri sebagai agent insurans/takaful kenderaan dan apabila insuran/takaful kenderaan mereka hampir luput mereka akan mencari anda untuk memperbaharui insurans/Takaful dan road tax. Anda hanya perlukan PC dan internet untuk memulakan perniagaan ini

 

zazzle

Perniagaan Print on Demand ( POD)

Jika anda seorang designer anda boleh memulakan perniagaan perniagaan POD dengan menggunakan platform POD yang sedia ada seperti zazzle dan cafepress. Anda hanya perlu memuat naik design anda ke produk yang disediakan di flatform tersebut. Apabila pelanggan membeli produk anda akan meneri komisen dalam USD.

 

pewdeepie

Youtube channel

Anda boleh memulakan youtube channel anda sendiri dengan berkongsi video yang menarik kepada subscriber anda. Anda akan dibayar melalui pay per view ataupun endorsement. Youtuber yang popular mampu menjana pendapatan bulanan 6 angka hanya daripada endorsement yang diterima daripada syarikat terkemuka.

 

3 perniagaan tanpa memerlukan modal yang besar

Leave a Reply

%d bloggers like this: