Takaful/insuran untuk cover dan melindungi pinjaman loan kereta

Ramai orang bertanyakan kepada saya tentang wujudkah produk insuran/takaful yang melindungi loan kereta. Wujudnya permintaan kepada perlindungan ini kerana terlalu banyak kes kereta ditarik oleh bank apabila ketua keluarga yang mencari nafkah dan membayar loan kereta meninggal dunia ataupun hilang upaya kekal.

Jawapannya ada, saya selalunya akan menggunakan hibah value term untuk melindungi loan kereta pelanggan saya. Saya selalunya akan mencadangkan kepada pelanggan saya untuk menggunakan Absolute Assignment

konsep Absolute Assignment berdasarkan kepada keperluan semasa bertujuan membantu waris peserta menyelesaikan hutang tertunggak dengan institusi kewangan yang sah. Dengan menggunakan Absolute Assignment Wang hibah akan dibayar terus kepada institusi kewangan yang terlibat untuk menyelesaikan hutang yang masih tertunggak selepas kematian atau kecacatan kekal pembayar pinjaman. 

Pinjaman seperti loan kereta , personal loan dan kad kredit akan dilangsaikan terlebih dahulu dan selebihnya akan diserahkan kepada waris penerima hibah.

Produk hibah value term boleh didapati untuk melindungi loan untuk tempoh di kehendaki, sebagai contoh 10 tahun atau 20 tahun dan ia amat sesuai untuk melindungi loan kereta dan personal loan  yang tempoh diantara 7 dan 9 tahun atau 10 tahun. 

Berminat untuk tahu dengan lebih lanjut

Whatapps 0165426515

Takaful/insuran untuk cover dan melindungi pinjaman loan kereta

Leave a Reply

%d bloggers like this: