Roadtax tanak keluar sebab ada saman blacklist oleh JPJ?

http://wassap.my/0165426515

samant

Perkara ini selalu terjadi bila dah buat insurans atau takaful . bila nak buat roadtax kat MYEG tiba tiba dah blacklist sebab ada saman. Sekiranya anda telah diblacklist tak kisah la by PDRM atau JPJ Roadtax tak akan dikeluarkan.

Saman ini dikenakan keatas kereta bukan pemandu jadi kalau kawan anda yang bawa kereta dan disaman maksudnya andalah yang perlu membayar saman. Jadi berhati hati kalau meminjamkan kereta , beri kepada pemandu yang berhemah bukan yang bawa macam pelesit.

Jenis saman tak kisah sama ada saman yang anda sign atau saman ekor , bayar tetap kena bayar. Kalau tak setel saman maksudnya roadtax tak akan keluar.

Macam mana nak setel ?

Bab setel ini senang je anda perlu bayar saman anda. Diskaun itu terpulang kepada saman anda dan juga budi bicara pihak berkaitan.

Nak check saman boleh check di website MYEG.

 

Roadtax tanak keluar sebab ada saman blacklist oleh JPJ?

Leave a Reply

%d bloggers like this: