Renew Insuran/Takaful Kereta online dari rumah

Setiap tahun apabila tiba masa roadtax dan insuran/takaful hampir mati kita sudah terbayang ke mana hendak dituju untuk renew. Betapa malasnya nak start enjin kereta dan drive pergi pejabat agent untuk renew insuran/takaful dan roadtax. Bila dah sampai agent minta pula covernote atau geran . Kita pun cakap yang kita dah tak ingat dekat mana letak semua dokumen tu. Agent cakap tak boleh nak buat sebab perlukan chasis dan engine number. Baliklah kita selongkar almari nak cari dokumen yang berkurun kita tak pernah tengok.

Sebenarnya kita tak perlu untuk buang masa untuk semua itu. Hanya dengan no ic dan no plet kenderaan kita boleh buat insuran sendiri.

Apa yang anda perlu buat pergi keĀ http://www.motortakaful.com

check-ur-ncd

Klik confirm NCD

submit

Anda akan dapat lihat nilai NCD dan tarikh NCD berkuatkuasa

Klik submit

market-value

Anda boleh melihat kesemua data yang diperlukan

  1. Model Kenderaan
  2. Engine no
  3. Chasis no
  4. Market value
  5. Tahun kenderaan dibuat

calculate

Sistem akan secara automatik mengira nilai premium yang perlu dibayar

Isi personal details diruang yang diminta dah klik submit. Setelah setelah selesai pilih payment method yang ingin digunakan samada FPX atau kad kredit.

Print/save Sijil Takaful dan sekarang anda boleh buat cukai jalan di MYEG.

 

Whatapps Dapatkan Sebut Harga Takaful Kenderaan dan Cukai jalan Murah dan Pantas daripada kami

http://wassap.my/0183648683/insuranskereta

Penghantaran ke pintu rumah dalam masa 24 jam dikawasan sekitar Kuala Lumpur dan Selangor

Renew Insuran/Takaful Kereta online dari rumah

Leave a Reply

%d bloggers like this: