Nak cari Insuran / Takaful kereta murah?

 

Harapan anda mungkin akan termakbul pada 1/7/2017. Bank Negara akan memulakan De-Tariffication pada tarikh tersebut dan tiada lagi struktur harga taarif seperti sekarang. Anda boleh memilih syarikat Takaful / insuran yang mengenakan harga premium paling rendah . Harga premium akan berdasarkan risiko kenderaan dan pemilik kenderaan itu sendiri. Sebagai contoh harga untuk risiko yang sama akan jadi berbeza berbeza diantara syarikat Takaful dan Insuran.

Anda mungkin membayar kurang atau lebih selepas 1/7/2017. Jika anda dan kenderaan anda tergolong didalam kumpulan berisiko tinggi mungkin anda akan membayar lebih daripada harga premium sekarang. Sebaliknya jika anda dan kenderaan anda berada didalam kumpulan berisiko rendah anda mungkin akan membayar harga premium yang lebih rendah daripada sekarang.

Dijangka syarikat Takaful/Insuran yang besar akan dapat memberi harga premium yang lebih murah disebabkan keupayaan menyerap risiko yang lebih baik. Pelanggan boleh meneliti harga dan perlindungan yang diberi sebelum membuat keputusan.Pasaran insuran kenderaan akan menjadi bebas selepas 1/7/2017 jadi tiada lagi harga tetap berdasarkan harga pasaran kenderaan seperti sekarang.

 

Need free quotation for Takaful and Roadtax  fast

whatsapp us now

click on the link below to whatsapp

   https://api.whatsapp.com/send?phone=60169888472

logo4

  • Click on this link to   generate your own car insurance
  • keyin ic number ( owner ic number )  and plate number
  • model , ncd, and premium will be generated automatically
  • make payment
  • Confirm payment
  • print covernote yourself
  • Issue roadtax your self click on this link Renew your own roadtax , myeg will send your roadtax to your address
Nak cari Insuran / Takaful kereta murah?

Leave a Reply

%d bloggers like this: