Cara cara untuk kurangkan premium insuran/takaful kereta

Renew Car Insurance Motor Takaful Online MYEG     

  Click on the “Instant Quotes Button” to calculate your premium with next available NCD

Step by step guide how to renew motor takaful online

 

low car insurance premium

Anda mungkin terlalu sibuk untuk mengambil tahu tentang insuran/takaful kereta anda dan menyerah bulat bulat kepada agent. Tahukah anda yang anda boleh menjimatkan kos bayaran premium insuran/takaful kenderaan dengan 2 cara dibawah.

Elakkan Loading 

Apabila mendapat quotation daripada agent pastikan yang anda memeriksa quotation anda dengan melihat bahagian yang tertulis “loading”. Loading dalam istilah insuran/takaful bermaksud pertambahan premium disebab risiko yang dianggap tinggi oleh syarikat insuran/takaful. Loading boleh mencapai sehingga 35% daripada nilat premium yang dibayar. Jika terdapat loading didalam quotation , dapat quotation dari syarikat lain yang menawarkan 0% loading. Cuba bayangkan jika premium anda adalah RM 1000.00 dengan pertambahan 20% loading anda terpaksa membayar RM 1200.00 lebih RM 200.00 dari nilai premium asas.

Kurangkan sum covered. 

Sila pastikan yang sum covered untuk model kenderaan yang dilampirkan didalam quotation adalah sama dengan nilai sum covered di beberapa laman web seperti ISM, mycarinfo.com.my dan mudah.my. Daripada laman web ini anda akan tahu kadar nilai pasaran kereta anda. Jika nilai sum covered terlalu tinggi , suruh agent mengurangkan nilai sum covered mengikut harga yang sebenar. Tahukah anda , anda boleh mengurangkan nilai sum covered 10% daripada nilai yang sebenar. Below sum insured hanya akan terjadi jika anda mengurangkan lebih daripada 10% daripada nilai market value kereta anda.

 

Need free quotation for Takaful and Roadtax  fast

whatapps us now

click on the link below to whatsapp

https://api.whatsapp.com/send?phone=0103776996

Cara cara untuk kurangkan premium insuran/takaful kereta

Leave a Reply

%d bloggers like this: