4 sebab paling bangang untuk membuat personal loan/pinjaman peribadi

http://www.wassap.my/0165426515

 

Buat pinjaman peribadi/personal loan untuk membeli kereta

Anda mungkin terfikir untuk membeli kereta second hand dengan cash menggunakan pinjaman peribadi/personal loan.

Fikir baik baik ,

  • pertama anda hanya akan dapat kereta second hand yang anda tidak tahu kondisi kereta tersebut.
  • Kedua interest pinjaman peribadi/personal loan lebih tinggi daripada standard interest hire pucrhcase yang biasa.
  • ketiga jika anda buat pinjaman kereta dengan bank, kolateralnya adalah kereta itu sendiri jadi lebih mudah untuk pinjaman diluluskan.

 

Buat personal loan untuk pergi bercuti

Anda perlu paham antara keperluan dan kehendak. Percutian tertakluk diatas kategori kehendak.  Adalah sangat bangang jika anda membuat pinjaman peribadi/personal loan untuk memuaskan hawa nafsu hanya untuk beberapa hari dan anda terpaksa menanggung hutang dengan interest yang tinggi untuk bertahun tahun lamanya.

 

Perbelanjaan yang anda sudah pasti

Membuat pinjaman peribadi/personal loan untuk perbelanjaan yang anda sudah tahu yang anda perlu bayar dimasa hadapan. Sebagai contoh rumah baru anda hampir siap dan anda membuat personal loan untuk memberi perabut dan ubah suai rumah.
Memandangkan anda tahu perbelanjaan anda pasti akan bayar dimasa hadapan, jadi lebih baik menyimpan daripada membuat pinjaman peribadi/personal loan.

 

Pindahkan pinjaman peribadi/personal loan ke tempat yang interest lebih tinggi.

Mungkin bagi anda lebih mudah untuk menguruskan loan/pinjaman dengan meletakkan kesemua loan/pinjaman disatu tempat. Akan tetapi adalah sangat bangang untuk meletakkan ditempat yang interestnya lebih tinggi. Anda hanya akan membayar kadar bayaran bulanan yang lebih tinggi. Langkah yang bijak letakkan kesemua loan disatu tempat yang kadar interest yang paling rendah dan bukan tinggi.

 

 

4 sebab paling bangang untuk membuat personal loan/pinjaman peribadi

Leave a Reply

%d bloggers like this: